2 Öğrencimiz Türkiye Finalisti

01.05.2021 1413

NASA, Voyager 2 uzay aracının Güneş Sistemindeki tarihi yolculuğu sırasında kısa bir süre ziyaret ettiği üç uyduyu keşfetme ve bilimsel ilgiyi canlı tutma geleneğini sürdürmek amacıyla "Uranüs'ün üç uydusu Ariel, Oberon ve Titania'yı inceleyerek, başka bir uzay aracıyla bu inanılmaz uydulardan hangisine gidilip, daha fazla bilgi edinilmelidir?" konulu bir makale yarışması düzenlemektedir.

NASA'nın düzenlediği "Bir Günlük Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2020-2021"nın (Scientist For A Day Essay Contest, 2020-2021) Türkiye Temsilcisi Özel Eyüboğlu Koleji Matematik Bölümü organizatörlüğünde Türkiye Geneli yapılan makale yarışmasına okulumuzdan 3 öğrenci katılım sağladı.

2 öğrencimiz Yarı Final'i geçerek Finale adlarını yazdırdılar. Yarışmada 60 Puan üzerinden değerlendirme yapılmış; Derya KARADENİZ 59 Elif ÖNEL ise 58 puan almıştır.

Finalist öğrencilerimiz 9-E sınıfından Derya KARADENİZ ve 11-B Sınfından Elif ÖNEL'i Tebrik Ederiz.

Türkiye çapında ortaokuldan ve liseden seçilmiş en iyi üçer makale NASA'ya gönderilecektir.

Dereceye giren makaleler Türkiye'yi temsilen NASA'nın web sitesinde yayınlanacaktır. Yayın Linki  NASA RESMİ WEB SİTESİ