2022 Kariyer Günleri Devam Ediyor

2022 Kariyer Günleri Devam Ediyor

18.01.2022 389

2022 Kariyer Günleri Devam Ediyor

Yücel Boru Fen Lisesi Kariyer Günleri'nde 18 Ocak Salı günü programımızı;

⏰ Sabah Programı: 10.00

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Muhammed Hasan Aslan

G.T.Ü. Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği Sn. Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi

G.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Sn. Prof. Dr. Fatih Erdoğan Sevilgen

⏰ Öğlen Programı: 14.00

G.T.Ü Mimarlık Dr. Öğrt. Üyesi Sn. Sedef Özçelik Güney'in katılımları ile gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin bolca soru sorduğu ve zaman zaman keyifli dakikaların yaşandığı programın açılışında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Muhammed Hasan Aslan öğrencilerimize üniversite olarak sağladıkları imkanları, akademik altyapı, bölümler ve bölümlerdeki eğitim yaklaşımlarını anlatarak Temel Bilimlerde ülkemizin ihtiyacı bulunan noktaları belirtti. 

G.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Sn. Prof. Dr. Fatih Erdoğan Sevilgen ise bilgisayar mühendisliği özelinde hem bölümün iş olanakları, yükseliş trendleri, meteverse gibi güncel onuları ve Gebze Teknik Üniversitesi'nin Türkiye ve Dünya sıralamalarında akademik yeri ve önemini öğrencilerimize ifade ettiler. Multidisipliner yaklaşım ile moleküler biyoloji arasında yaptıkları proje ve çalışmalardan bahsederek öğrencilerimize çift anadal ve yan dal hakkında bilgiler verdi.

G.T.Ü. Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği Sn. Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi üniversite bünyesinde yaptıkları moleküler biyoloji alanındaki çalışmalar, bitkiler üzerinde yapılan genetik projeler ve bu mesleki tercihleri gerçekleştirirken göz önünde bulundurmaları gereken alanları sunum ile öğrencilerimize ifade ettiler.

Öğlen oturumunda ise G.T.Ü Mimarlık Dr. Öğrt. Üyesi Sn. Sedef Özçelik Güney mimarlık alanı ile ilgili mesleki tanıtımı içeren sunumunun ardından Gebze Teknik Üniversitesi'nin mimarlık fakültesi alanında sahip olduğu akademik seviye ve imkanlardan bahsederek öğrencilerimizi tercihlerini yapma noktasında ilk sıralarda değerlendirmesini tavsiye ettiler.

Sabah ve öğle oturumlarındaki sunumlarından ötürü değerli Rektörümüz ve hocalarımıza teşekkür ederiz.