BİZ HAZIRIZ YA SİZ ?

04.03.2022 186

Afet bilincini oluşturmak ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olabilmek için tüm Türkiye'de eş zamanlı planlanan tahliye tatbikatını okulumuzda da gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz tatbikatta sirenlerin çalması ile çök kapan durumuna geçerek yaşam üçgeni oluşturdular. İkinci siren ile birlikte sınıfları kendileri için belirlenen çıkışlardan 2 buçuk dakikanın altında bir sürede boşaltarak bahçede acil toplanma alanında bir araya geldiler.   Deprem sırasında seri ve kontrollü bir şekilde binayı tahliye edebilmeleri için sorumlu öğretmenler tarafından yol gösterilen öğrencilerimize afet öncesi alınacak tedbirler ve afet sonrasında yapılacak müdahalelerin hayati derecede önem taşıdığı bilgisi aktarıldı.