EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

25.01.2023 219

Gebze Teknik Üniversitesi Gebze İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Yücel Boru Fen  arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. Gebze Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İlçe Millî Eğim Müdürü Şener Doğan ve Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa katıldı. 

Protokol okul ve üniversite işbirliğinin artırılması,12. Sınıf öğrencilerinin üniversite ortamını yerinde görmesi, üniversite atmosferini yaşaması ve lisans düzeyinde akademik faaliyetlere katılması ile akademik, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine uygulamalı eğitim faaliyetleriyle destek olmak amacıyla hazırlanan eğitimde iş birliği protokolü Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İlçe  Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa arasında imzalandı. 

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, "üniversitenin toplumsal görevlerinden biri de eğitim paydaşları ile iyi bir iletişim zinciri oluşturmak ve üniversite öğrencisi dışındaki öğrencilerin de üniversite imkanlarından yararlanabilmesine katkı sağlamaktır. Üniversite olarak eğitim paydaşlarımızdan gelen tüm talepleri imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya, akademik tecrübe ve birikimimizi talep edenlere yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bu protokolde  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Okul Müdürümüz başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde konuşan İlçe  Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan, "Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi ile neredeyse bütün alanlarımızda kuvvetli iş birliklerimiz var. Üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerimizin akademik olarak iyi desteklenmiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve üniversite yaşamına lise sıralarındayken aşina olmalarına destek olmak için bu protokol çok önemli." şeklinde konuştu. 

Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa '' Protokolün okuluz öğrencilerinin akademik gelişimlerinin desteklenmesine, bir üst öğrenime hazırlanırken deneyim kazanmasına motivasyonlarının artmasına imkan sağlayacaktır. Hemen yanı başımızda bulunan Gebze'nin en büyük eğitim kurumu olan ve Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına giren Gebze Teknik Üniversitemiz ile işbirliğini her alanda artırmak bizleri mutlu ediyor. Bir çok çalışmamızda her türlü imkanı sunan Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Ali Mantar ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Protokol öğrencilerin Gebze Teknik Üniversite'sinde uygulamalı akademik eğitim faaliyetlerine katılıp üst öğrenim için motivasyonlarını artırarak hedeflerine ulaşmalarını sağlamaktadır. Üniversiteli öğrencilerle derslere girerek aynı atmosferi yaşamalarına imkân sunmak, gezi ve gözlemlerle sınav maratonu içinde doğru üniversite, isabetli bölüm tercihi yapmalarında yardımcı olmak ve hedefleri doğrultusunda imkân sağlayarak okullarına olan aidiyetlerini pekiştirmek protokolün diğer amaçları arasında bulunmaktadır.

Kurumlar arasında imzalanacak olan bu protokol vasıtasıyla öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri ve akademik olarak daha iyi seviyeye gelmeleri hedeflenmektedir.

25-01-202325-01-2023