ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLIYOR

ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLIYOR

13.09.2022 2227

YÜCEL BORU FEN LİSESİ ERASMUS PROJE HAREKETLİLİKLERİNE KATILACAK ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİ

 

Okulumuzun üyesi olduğu  'Healthy and Sustainable' başlıklı Erasmus projemizin 2022 – 2023 eğitim yılı içinde yurt dışı hareketliliklerine katılacak olan öğrencilerin seçimi ile ilgili duyurudur:

  1.  Proje ortağımız olan diğer okullardaki katılımcı öğrenciler 13/14 yaş aralığında olduğu için okulumuzdan katılımcı öğrenciler ağırlıklı olarak  9. ve 10 sınıflardan seçilecektir. 11. sınıflardan daha az sayıda öğrenci seçilecektir.  
  2. Hareketlilikler  için belirlenen asil ve yedek üye sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir:

No

Hareketlilik Türü

Gidilecek Ülke

Süresi (gün)

Katılımcı Sayısı

Yedek Katılımcı Sayısı

1

Kısa Süreli Öğrenci Grupları Hareketliliği

İtalya

7

7 Öğrenci

2 Öğretmen

3

2

Kısa Süreli Öğrenci Grupları Hareketliliği

Romanya

7

7 Öğrenci

2 Öğretmen

3

3

Kısa Süreli Öğrenci Grupları Hareketliliği

İspanya

7

7 Öğrenci

2 Öğretmen

3

           
           

 

3.         Katılımcı Öğrenci Seçme Yöntemi:

* Aday öğrenciler, yazılı sınava alınarak yabancı dil seviyeleri belirlenecektir.  9. Sınıf öğrencileri içinden ilk 20'ye girenler ile 10. Sınıf öğrencileri içinden ilk 20'ye girenler mülakata katılmaya hak kazanacaklar. 11. Sınıflardan ilk 10'a girenler mülakata dahil edilecektir.

* Ardından adaylar mülakata alınacaktır. Mülakatta özellikle; katılımcı olmak isteyen öğrencinin İngilizce konuşma becerisi,  iletişim gücü, motivasyonu, sosyal sorumluluk ve eTwinning  ve Erasmus projelerinde yer alması,  hareketlilik konusuna hakimiyeti, çözüm üretme becerisi, ülkemizi yurtdışında temsil edebilme yeterliliği değerlendirilecektir. Mülakat baraj puanı 70'dir. Barajı geçen öğrencilerin yazılı sınav notunun %40'ı ile mülakat notunun % 60'ı alınarak toplamda 21 asil,  9 yedek öğrenci belirlenecektir.

* Seçilecek öğrencilerin gittikleri ülkelerdeki öğrencilerin aileleri yanlarında kalmaları planlanmaktadır. O nedenle, projeye girmek isteyen öğrencilerin hem aile yanında kalmayı hem de misafir öğrenciler okulumuza geldiklerinde kendi evlerinde misafir ağırlamayı kabul etmeleri gerekir.

* Seçilen katılımcı kız ve erkek sayılarının dengeli olmasına dikkat edilecektir.

* En fazla puan alan adaylardan yukarıdaki tabloda belirtilen sayıda asil katılımcı ve yedek katılımcı seçilecektir.

* Seçilen öğrenci ve aileleri ile görüşme yapılacak ve sözleşme imzalanacaktır.

Not:

İngilizce yazılı sınav tarihi: 16 Eylül 2022

Mülakat tarihi: 20 Eylül 2022

Yazılı sınava girmek isteyen öğrencilerin, 15 Eylül Perşembe günü saat 16.00'ya kadar isimlerini İngilizce öğretmeni Hüseyin Ay'a bildirmeleri gerekmektedir.