KARİYER GÜNLERİ 3. GÜN 1. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRDİK

KARİYER GÜNLERİ 3. GÜN 1. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRDİK

28.02.2024 64

2024 Kariyer Günleri Devam Ediyor

Yücel Boru Fen Lisesi Kariyer Günleri 3. Gün 1. oturumunu;

Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mahmut Durmuş

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr.  Yusuf Sinan Akgül

Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr.  İlyas Kandemir

Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği Sn. Prof. Dr. Yelda Özden'in katılımları ile gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin bolca soru sorduğu ve zaman zaman keyifli dakikaların yaşandığı programın açılışında Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mahmut Durmuş öğrencilerimize üniversite olarak sağladıkları imkanları, akademik altyapı, bölümler ve bölümlerdeki eğitim yaklaşımlarını anlatarak Temel Bilimlerde ülkemizin ihtiyacı bulunan noktaları belirtti. Kimya bölümü, iş alanları ve üniversite sanayi işbirliği kapsamında yapılan çalışmalardan bahsetti.

G.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Dekanı Prof. Dr.  Yusuf Sinan Akgül ise bilgisayar mühendisliği özelinde hem bölümün iş olanakları, yükseliş trendleri, yapay zeka gibi güncel konuları ve Gebze Teknik Üniversitesi'nin Türkiye ve Dünya sıralamalarında akademik yeri ve önemini öğrencilerimize ifade ettiler. Multidisipliner yaklaşım ile moleküler biyoloji arasında yaptıkları proje ve çalışmalardan bahsederek öğrencilerimize çift anadal ve yan dal hakkında bilgiler verdi. 

G.T.Ü. Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr.  İlyas Kandemir Uçak mühendisliği özelinde multidisipliner yaklaşımla nasıl bir işleyişse sahip olduğunu ifade ettiler. Nasıl bir tercih sürecinde olmaları gerektiği ve G.T.Ü de nasıl bir imkanlarının olacağını, eğitim programlarının içeriğinin neler olacağını öğrencilerimize anlattılar.

G.T.Ü. Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği Sn. Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi üniversite bünyesinde yaptıkları moleküler biyoloji alanındaki çalışmalar, bitkiler  üzerinde yapılan genetik projeler ve bu mesleki tercihleri gerçekleştirirken göz önünde bulundurmaları gereken alanları sunum ile öğrencilerimize ifade ettiler. Tarımda biyoteknolojinin nasıl kullanıldığını ve meslek seçiminde çok geniş yelpazaden biyoteknoloji alanına bakmaları gerektiğini ifade ettiler.

Soru cevap bölümünde ise öğrencilerimizin çok çeşitli sorularını cevaplayan hocalarımız öğrencilerimize sorularının kalitelerinden ötürü tam not verdi.

Kıymetli vakitlerini bizlere ayıran birbirinden değerli hocalarımıza samimi sohbet ve sunumlarından ötürü teşekkür ederiz.

Fotoğraflar İçin TIKLAYINIZ