Öğrencilerimiz Gebze Teknik Üniversitesi'nde

08.03.2022 915

12. Sınıflardan gönüllü öğrenciler ile Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi rehberliğinde gezdik.

Bölümde çok farklı alanlarda moleküler düzeyde çalışmalar yapıldığını dinledik. Crispr cas9 çalışan bir bölüm, cryo çalışan bir ekip ile sıvı azot tanklarinda -190 derecede tohumların ve kanserli hayvan dokuları gibi materyallerin saklandığını öğrendik.

Doku kültürü odasında çeşitli bitkilerin büyütüldügünü gözlemleyerek dışarıda Growlabta dikey tarımda( hidroponik sistemde) yetiştirilen bitki çeşitlerini ve topraksız tarımı inceledik.

Mikrobiyoloji laboratuvarında bitkiye yararlı mikroorganizmalarla yapılan çalışmalar ile ilgili sunumu dinledik. Biyolojik ritim ile ilgili yapılan moleküler çalışmalar öğrendik.

Geziyi organize eden Biyoloji Öğretmenimiz Seçil Yılmaz'a ve misafirperverliklerinden ötürü Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi  hocamıza teşekkür ederiz.