SINAVA DOĞRU

SINAVA DOĞRU

2021 TYT ve AYT Sınavları Öncesinde Rehber Öğretmenimiz Sn. Bilge Demirtaş Sizler İçin Önemli Tavsiyelerde Bulundu.

19.05.2021 841

SINAVA DOĞRU

Sevgili gençler

YKS sınavına çok az bir zaman kala çalışmalarınızı nasıl yürüteceğinize bir bakalım.

- Öncelikle konu eksiğimiz kalmamışsa TYT de belli bir net oranı tutturmuşsak  ama netlerimiz AYT'de sıkıntılıysa o zaman AYT ağırlıklı çalışalım. Yani AYT netleriniz 45-55 civarında ise 5 gün AYT iki gün TYT denemeleri ve denemelerde yaptığınız yanlışlarla ilgili konu çalışması yaparak AYT  netlerinizi artırabilirsiniz.

- AYT netleriniz 55-65 aralığında ise 4 gün AYT, 3 gün TYT olarak da düzenleyebilirsiniz.

- Konu açığınız yok TYT de 90 ve üstü,  AYT de 70 ve üstü net yapıyorsanız bir gün TYT bir gün AYT denemesi çözecek şekilde gününüzü planlayabilirsiniz. Milli eğitim bakanlığının kitaplarına göz atmakta yarar olabilir özellikle fen kitaplarına.

- Hem TYT hem AYT denemelerinizi sabah 10.00 da yapmaya özen gösterin. Gerçek sınav saatinde yapmak beyninizin o saatte uyanık ve algıya açık olmasını sağlayacaktır.

- Yine bu süreçte uyku düzenini oturtmak çok önemli, günlük 7 saat uyku yeterli olacaktır. Günlük uykuda 5 saatin altına düşmemeye, 8 saatin üstüne çıkmamaya özen gösterin ve sabahları 8.00'de uyanık olacak şekilde uykunuzu planlayın. Saat 10.00'da denemenin başına oturun  ve o gün hangi denemeyi yapacaksanız (TYT, AYT) onu yapın.

- Denemelerde hep aynı konularda yanlış yapıyorsanız o konu için ayrı bir gün ayırarak hem konu tekrarı hem de o konu ile ilgili test çözümü yapmanızda fayda vardır. Önceden çok iyi yaptığınız ama biraz unuttuğunuzu hissettiğiniz konular varsa yine onlarla ilgili de soru çözümü ve kısa tekrarlar yaparak yol alabilirsiniz. Özellikle sosyalde konu çalışmamışsanız deneme çözerek net sayılarınızı artırmaya çalışabilirsiniz, cep kitaplarını okuyabilirsiniz.

- Haziran ayı başından itibaren artık tüm odağınız denemeler olacak. Haziran ayı başından itibaren her gün 1 TYT ve 1 AYT denemesi çözecek şekilde gününüzü planlayın. Bir gün sabah 10.00'da TYT öğleden sonra AYT, ertesi gün sabah 10.00'da AYT öğleden sonra TYT çözecek şekilde planlarsanız hem TYT hem AYT sınavlarını sabahları çözmeyi zihniniz alışkanlık haline getirmiş olur ve böylece her an her tür sınava hazır hale gelmiş olursunuz.

 

 

Bilge DEMİRTAŞ

Psikolojik Dan. ve Rehber Öğrt.


19-05-2021