YKS ÖNCESİ ÖNEMLİ TAVSİYELER

YKS ÖNCESİ ÖNEMLİ TAVSİYELER

15.06.2022 653

Okul Rehberlik Servisimiz 12. Sınıf öğrencilerimiz için sınav öncesinde bazı önemli hususları içeren ve sınav günü aklımızda bulunması gereken noktaları sizler için derledi.

İşte o onemli hususlar;

SINAVA HAZIRLIK

Sınava kadar kalan günlerde sınav sabahı kaçta uyanmanız gerekiyorsa o saatte uyanmaya özen gösterin. Bünyenizi buna alıştırın. Hergün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmaya dikkat edin.

Tüm bunlara rağmen sınav gecesi uyuyamayabilirsiniz. Heyecan sizi etkileyebilir. Ancak endişelenmeyin, biraz uykusuz kalmak bildiklerimizi bize unutturamaz. Bu güne kadar uykusuz pek çok sınava girdiğinize ve başarılı da olduğunuza eminim. Hiç etkilenmeyip gayet güzel uyuyadabilirsiniz. Her iki durumda da bildikleriniz sizinle...

Sınava kadar kan şekerini hızlı yükselten tatlılardan ve abur cuburlardan uzak durmaya özen gösterin. Sınav süresi boyunca kan şekerinizin oynamaması için stabil hale gelmek önemlidir. Bu hafta sütlü tatlılar tercih edebilirsiniz. Yine sınav sabahı yoğun tatlı tüketiminden kaçının. Kan şekerinizi hızla yükseltir ancak sınav sırasında kan şekeriniz aynı hızla düşecektir. Lütfen dikkat edin.

Midenizde üşütme  ya da rahatsızlık varsa sınav sabahı kahvaltıda domates ve yumurta tercih etmeyin.

Son güne kadar çalışmak iyi gelecekse çalışın, 1 gün dinlenmeye ihtiyaç duyarsanız bir gün önce dinlenin ya da gezin. Yani siz nasıl iyi hissedecekseniz olması gereken doğru odur. Kafanız nasıl rahat olacaksa öyle hareket edin.

Tüm denemelerinizi sandalye ve masada yapmaya ve gerçekten sınavdaymış gibi yerinizden hiç kalkmadan denemeyi tamamlamaya özen gösterin.

Sınav sabahı biraz heyecanlı olmanız normal ve sağlıklı. Sınav anında da tatlı bir heyecan olacaktır. Ancak sorularda zorlandığınızda, ya da 2 soru üstüste çözemediğinizde bu heyecanın paniğe dönüşmesine izin vermeyin.  Bu durumda gözlerinizi kapatın, derin bir nefes alın, içinizden 10 a kadar sayıp "yapabilirim" diyerek yeni soruyla devam edin.

Her sınavda mutlaka belirleyici olmak amacıyla sorulan daha zor sorular vardır. Kitapçıklar değiştiği için A kitapçığında 5. soru zorken, B kitapçığında aynı soru 25. sırada, sizde belki  1. sırada yer alabilir. Size zor gelen herkese zordur. Bunu hatırlayın ve motivasyonunuzu bozmadan çözmeye devam edin.

TYT den çıktığınız gün lütfen soru tartışmayın, cevapları bulmaya çalışmayın. Dinlenin, bakmak istediğiniz konu varsa bakın ya da içinizden ne geliyorsa onu yapın. Ama lütfen geçip giden TYT 'ye değil, ertesi gün gireceğiniz AYT ye odaklanın.

İhtiyaç duyduğunuz her zaman bana ulaşabilirsiniz, sevgiler...

15-06-2022