BİR PATENT BAŞVURUSU DAHA!

17.06.2021 1200

Öğrencilerimiz üretmeye, ürettikleri ürünlerini yasal korumaya almaya devam ediyor.

Gençbizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kaynak Verimliliği Özel Ödülü alan ve Yarı Finalist olan öğrenci şirketimiz Ecoriendo ürettikleri ürünüleri için patent başvurusunda bulundu. Ürün fikrinin sahibi olan şirket sahibi öğrencilerimiz Elif Önel, Sertan Hakkı İmamoğlu, Yekta Metin, Aysel Koç, Pelin Kayabaşı, Simge Taşdelen birlikte başvurularını gerçekleştirdiler.

Endüstriyel tesisler başta olmak üzere atmosfere karbondioksit salınımı yapılan alanlara karbon salınımını en aza indirmeyi hedefleyen ve Eco-filtro isimini verdikleri icatları ile küresel ısınmanın önüne geçmek için biz de varız dediler.

Türk Patent Kurumu'na başvurdukları ürünlerinin yasal güvenceye alınması en büyük temennimizdir. Kendilerine çıktıkları bu yolculukta başarılar diler ve emeklerinden ötürü tebrik ederiz.