2024 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu Katılımcı Seçim Duyurusu

15.02.2024 582

YÜCEL BORU FEN LİSESİ

2024 YILI ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ AKREDİTASYONU KATILIMCI SEÇİM DUYURUSU

Okulumuzun Konsorsiyum üyesi olduğu Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında yurt dışı hareketliliklerine katılacak olan öğrencilerin seçimi ile ilgili duyurudur.

1. Hareketlilikler  için belirlenen asil ve yedek üye sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir:

Hareketlilik Türü

Gidilecek Ülke

Süresi (gün)

Katılımcı Sayısı

Yedek Katılımcı Sayısı

Gidiş Tarihi

Uzun Dönem Öğrenci Hareketliliği

Henüz Belli Değil

2 Öğrenci

2 Yedek

Eylül/Ekim 2024

Öğrenci Grup Hareketliliği

Henüz Belli Değil

5 Öğrenci

1 Refakatçi Öğretmen

5 Yedek

Eylül/Ekim 2024

3.     Katılımcı Öğrenci Seçme Yöntemi:

* Katılımcı Öğrenciler 9. ve 10. Sınıf öğrencileri arasından belirlenecektir.

* 1 Numaralı hareketlilik için sadece 10. Sınıf öğrencileri arasından seçim yapılacaktır.

* Tüm hareketlilikler için İngilizce düzey belirleme yazılı sınavı ortak olacaktır.

* Önceki yıllarda okulumuzun gerçekleştirdiği Erasmus hareketliliklerine katılan öğrenciler, bu proje faaliyetine başvuru yapamayacaklar, yeni katılımcılara hak verilecektir.

* Tüm hareketlilikler için İngilizce düzey belirleme yazılı sınavında puan üstünlüğüne göre ilk 28 içerisine giren öğrenciler mülakata girmeye hak kazanacaklardır.

* Mülakatta İngilizce sınavından yeterli puana ulaşan öğrencilerimiz için öncelikle İngilizce konuşma becerileri, akademik, sanatsal, sportif, kültürel faaliyetlere katılma durumu, takım çalışmalarını yürütebilme becerisi, proje konusuna olan ilgisi ve yeterliliği, öğrenci hakkında jüri öğretmenlerinin görüşü dikkate alınacaktır. Mülakat baraj puanı 70’dir. Barajı geçen öğrencilerin yazılı sınav notunun %40’ı ile mülakat notunun % 60’ı alınarak toplam puan sıralaması oluşturulacaktır. En yüksek puanı alan öğrenciden başlamak üzere öğrencilerin tercihlerine göre 1. Hareketlilik için 2 asil 2 yedek, 2. Hareketlilik için 5 asil 5 yedek öğrenci belirlenecektir.

* En fazla puan alan adaylardan yukarıdaki tabloda belirtilen sayıda asil katılımcı ve yedek katılımcı seçilecektir.

* Seçilen öğrenci ve aileleri ile görüşme yapılacak ve sözleşme imzalanacaktır.

SINAV TARİHLERİ

İngilizce yazılı sınav tarihi: 20 ŞUBAT 2024  (SALI)

Mülakat tarihi: 22 ŞUBAT 2024 (PERŞEMBE)

Projede yer almak ve yazılı ve sözlü sınava girmek isteyen öğrencilerin, 19 ŞUBAT 2024 PAZARTESİ günü saat 16.00’yakadar isimlerini İngilizce Öğretmeni Hüseyin AY’a  veya Müdür Yardımcısı Arif DÜLGER’e bildirmeleri gerekmektedir.