2017 Mezunumuz Hasan Hüseyin KÖSE

2017 Mezunumuz Hasan Hüseyin KÖSE

Eskişehir Teknik Üniversite Mimarlık Böülümü öğrencisi 2017 Mezunumuz Hasan Hüseyin KÖSE okul öğrenci gazetemizin 28. sayısı için yazdı. Mezunumuza başarılar, okuyucularımıza keyifli okumalar dileriz.

10.06.2021 1199

10-06-2021Merhabalar sevgili okuyucu. Ben Hasan. Ne mutlu ki lisemizin ilk mezunlarından biriyim. Şu anda Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde eğitimime devam etmekteyim. Ayrıca Sofart Dergi isminde çıkardığımız sanat ve kültür dergisinde illüstratörlük yapmaktayım. Bölümümden kısaca bahsetmek gerekirse insan bünyesinin fiziksel sınırlarını zorlayan, gecelerce uykusuz bırakan ancak bir o kadar da keyifli bir bölüm. Bir tasarım öğrencisi olarak tasarladığım ürünlerin beğenilmesi ve takdir edilmesi beni motive edip işimi tutkuyla yapmam için yeterli oluyor. İyi tasarımcılardan iyi tasarım eğitimi almak çok kıymetli bir nimet. Pandemiden dolayı üniversite hayatını doya doya yaşamak nasip olmadı. Eskişehir, üniversite için muazzam bir kent. Keşke daha uzun süre vakit geçirebilseydim. Önümüzdeki sene mezun oluyorum. Mezun olduğumda 3 boyutlu modelleme alanında uzmanlaşıp mimari görselleştirme alanına yönelmek istiyorum.

Mimarlık bölümü okumaya karar verdiğimde lisenin üçüncü sınıfındaydım. Bu kararımda en etkili olan şey ise o zamanlar yeni yeni ilgilenmeye başladığım çizim alanıydı.10-06-2021 Lisemizin ilk çizer kulübünü de o yıllarda eğitim gören arkadaşlarımızla birlikte kurduk. Ancak bu kulübün günümüzde aktif olmadığını görmek biraz üzücü. Dersler konusunda pek başarılı bir lise dönemi geçirdiğim söylenemez. Ama bu dönemde çizime olan ilgimi keşfetmem ve üniversite eğitimime başlamadan kendimi çizim konusunda biraz olsun geliştirmem sayesinde mimarlık eğitiminin ilk yılları benim için çok kolay geçti. Lise derslerini bir kenara bırakıp bir anda tasarım eğitimiyle karşılaşan öğrenciler için bu oldukça zorlu bir süreç. Matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersler elbette bilinmeli. Fakat sınavlar arasında kaybolup hobilerimizi ve ilgi alanlarımızı bir kenara bırakmak yapılacak en büyük hata olur. İyi bir mühendis iyi gitar çalabilmeli. İyi bir diş hekimi iyi dans edebilmeli. Dolayısıyla lise eğitimine halen devam eden kardeşlerimize verebileceğim en büyük tavsiye hobilerinden ve yeteneklerinden asla vazgeçmemeleri gerektiğidir. Unutmayın, insanların yalnızca basit bir hobi olarak gördüğü alanları kendine meslek edinmiş çok başarılı sanatçılar var. William Shakespeare'in söylediği gibi: "Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür."

Sevgili Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri, eminim ki her birinizin birbirinden farklı yetenekleri var. Lütfen içinizdeki potansiyeli şu an yaşadığınız en kıymetli yıllarda keşfedin ve bu yeteneklerinizi okulumuz bünyesinde sergilemekten, topluluklara katılmaktan, kulüpler oluşturmaktan çekinmeyin. Eminim ki tüm öğretmenlerimiz arkanızda durup sizi sonuna kadar destekleyecektir. Sınavlarınızda başarılar, sağlıcakla kalın.

 

10-06-2021