2019 Mezunumuz Akın Giray ÇAKAL

2019 Mezunumuz Akın Giray ÇAKAL

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi 2019 Mezunumuz Akın Giray ÇAKAL okul öğrenci gazetemiz ve mezunlar sayfamız için yazdı. Mezunumuza teşekkür eder; başarılar dileriz. Keyifli okumalar.

20.02.2021 1555

Merhabalar kıymetli okuyucu, ben Akın Giray Çakal.

Eğitim hayatında bu okula yolu düşmüş şanslı insanlardan biriyim. Mezun olduğu lisenin çıkardığı gazeteye yazı yazma fırsatı bulduğu için haklı bir mutluluk yaşayan bir üniversite öğrencisiyim.
Yücel Boru Fen Lisesi, yaşattığı deneyimlerle benim için oldukça özel bir yere sahip. Öğretmenlerimizle yaptığımız dersler, kaliteli bir program sergilemek için sürekli tekrar eden provalar, arkadaşlarımla yaptığım güzel sohbetler, katıldığımız yarışmalar ve sınav haftaları Yücel Boru'nun unutulmazları olarak kafamda yer etmiş durumda. İçinde bulunduğumuz çalışmalar silsilesinin verdiği o yorucu ama güzel atmosfer aslında bizlere birlikte çalışmaya dair çok şey öğretti. Bunların haricinde bu değerli okula bir yıl süreyle okul başkanlığı yapma fırsatına sahip oldum. Bu süreçte YBFL ruhunu ve öğrencilerini çok daha iyi tanıdığımı düşünüyorum. Bu yazı aracılığıyla da bu güzel şartların oluşmasını sağlayan tüm arkadaşlarıma, değerli öğretmenlerimize, saygıdeğer idarecilerimize ve asla unutmayacağımız sempatik okul çalışanlarına teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Lisenin bana verdiği en değerli şey ise hiç şüphesiz bu dört yılda tanıştığım insanlardır. Çok değerli dostluklar kazanmamı sağlayan YBFLbu kişiler aracılığıyla dünyaya daha farklı bakmamı sağlamıştır. Bununla birlikte hayal ettiğimiz kişiliklere dönüşebilmemiz için ilk adımları da bu okulda attığımızı belirtmekte fayda var. Gelecek tahayyülünü kendi gerçekliği haline getirmeye çalışan ve bunun için emek harcayan insanları gördüm, onlardan etkilendim. Kendi eksenimden Yücel Boru benim de hayallerimin deney sahası oldu. Değerli olansa deneyin sonucu değil onu gerçekleştirmek için ruhumuzda taşıdığımız azmin kendisiydi.

Bu günlerde ise pandemi şartları altında Galatasaray Üniversitesi bünyesinde online olarak Fransızca öğreniyorum. Evde olmanın zorluğunu herkes gibi hissediyorum :) .  Üniversitemde ilk senem olduğu için kulüp bazında dişe dokunur bir şeylere imza atmış sayılmam. Bununla birlikte Alegori Dergi adlı e-platformda tarih içerikleri üretiyorum. Tarih dışında birçok alanda da yazılar mevcut. Yücel Boru'dan mezun birçok insanın bulunduğu ekip kaliteli şeyler ortaya koyuyor. Bakmanızı tavsiye ederim.

Bu okulda yaptığımız etkinlikler yaşam merdivenlerinde bizlere ayrı bir ruh kazandırdı. Her günün sabahında Yücel Boru Fen Lisesinde olmak hayali ayrı bir heyecandı. Yüreklerimize, zihnimize işlemiş o ilk günkü aşkla, çalışmanın verdiği iştiyakla, derin hasretlerimle okullarımıza dönmek ümidiyle...

20-02-2021