2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TAKVİMİ

15.10.2023 11703

• 1. Ortak Sınavlar 25 Mart 2023 - 05 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

• 1. Ortak Sınav Telafi Sınavları 15-16-17-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

• 9. Sınıf 2. Dönem 1. Ortak Sınav Takviminde
Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınavı 26  Mart Salı
Matematik dersi sınavı 27 Mart Çarşamba Günü *Türkiye Geneli* ortak olarak gerçekleştirilecektir.

• Ülke ya da il/ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar hariç, okullarda yapılan tüm sınavlar yazılı yoklama şeklinde yapılacaktır.

• Ülke ya da il/ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar test ve yazılı yoklama şeklinde uygulanabilir.

• Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce ve Almanca uygulama sınavları yazılı sınav sonrasında sınav günü duyrulmak üzere ders ve öğretmen durumu gözetilerek her derste bir sınıf düzeyinde olacak şekilde planlanacaktır. (Örn: 5. Ders saati tüm 10. sınıflar)

• Sınava mazeretsiz katılmayan öğrenciler, sınava girmemiş kabul edilirler.

• Telafi sınavları ortalama yükseltme sınav değil, geçerli mazareti nedeni ile sınava giremeyen ve okul idaresince mazereti kabul edilen ğrenciler için yapılan sınavlardır.

• Sınavlar kelebek sistemi ile yapılacak olup sınav sabahı sınav salon ve sıra bilgileri paylaşılacaktır.

• Sınav bitiminde normal ders programı devam edecektir.

• Uygulama sınavları ve takvimde olmayan sınavlar (Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar) dersleri  ile ilgili ders öğretmenlerimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

• Öğrencilerimiz, kalem ve silgi gibi sınav gereçlerinin yanında su gibi ihtiyaç malzemeleri ile kolonya, mendil, dezenfektan gibi temizlik gereçlerini bulundurabilirler.

• Öğrencilerin cep telefonlarını ve yukarıdaki belirtilenler dışındaki bütün malzemelerini sınav salonunda bulundurdukları süre boyunca çantasında ya da öğretmen masası üzerinde bulundurmaları gerekmektedir. Aksi durumda sınav kuralı ihlal edilmiş sayılır.

• Sınavı bitiren öğrencilerimiz salondan çıkarılmayacaktır.

1.Ortak Sınav Takvimi İçin TIKLAYINIZ

Telfi Sınav Programı İçin TIKLAYINIZ

9. Sınıf Soru Kazanım Dağılım Tabloları ve Senaryoları İçin TIKLAYINIZ

9. Sınıf MEB Ortak sınav (Türk Dili ve Edebiyatı) Kazanım Dağılım Tabloları ve Senaryoları İçin  TIKLAYINIZ